Wednesday, May 10, 2006

Tour de Bastard

Årets cykelpremiär är avslutad. En perfekt försommardag med strålande solsken, lagom temperatur och ingen vind, förhållandena var så bra dom kan bli. Jag och Svenne tog det väldigt lugnt och rekade lite nya grusvägar att nöta distansträning på inför sommarens äventyr. Vi hittade en bra loop i området mellan Dalarövägen och Åvavägen. Igår gick vi igenom kartan och har hittat en bra loop på drygt två mil som kommer nötas nu i helgen, men men, mer om detta då. Vi tog det som sagt lugnt och hade inga bekymmer alls, såg två överkörda huggormar och en trashad snok, så nu är det uppenbarligen ormsäsong. Det var sjukt mycket folk ute och promenerade och hade sig, men inte så många cyklister, vi mötte en handfull på tre timmar, iof landsvägsnissarna är ju inte i skogen utan trängs med bilarna, dom tycker väl det är roligt, va vet jag, Errki du kan väl svara på denna!

Kan lugnt säga att formen inte är vad den ska vara, mjölksyran kom som ett brev på posten och det gick måttligt snabbt på slutet. Men det var det värt, ibland vill man ha dom här solskensturerna utan en massa rusningar mot cykeldatorns iskalla fakta. Vi avslutade med en fika i Tyresta där vi käka glarre och Svenne tog en java. Känns alltid kul att sitta där, svettig och jävlig, i illaluktande lycra med lera lite överallt bland söndagsflanörerna från city med sina trendiga vårkläder. Om dom vill bo i stan kan dom stanna där också, jag vill inte ha ut dom i mina skogar, och jag shit you not, jag menar det verkligen. Keep out. Tyresta är mitt hood!!

btw det kan komma bilder på ett par heta cyklister framöver...

6 comments:

Anonymous said...

Låter hur gött som helst.

Men jag inser att då var det dig jag gick bakom, när du steg av pendeltåget i söndags. Du var rätt så lerig faktiskt. Kläder i rött?

När du kliver av stationen, fortsätter du till korsningen och sen rätt fram?

Fabbe said...

vänta här nu, jag var inte nere vid stationen och cykklade i söndags, det måste varit nån annan, men jag har en röd cykeltröja med vita och svarta detaljer.

det beror på vilken uppgång vi pratar om, kommer vi från stan så går jag upp i den längst fram i tågets riktning och går såklart vänster, annars hamnar man i frilufsområdet. Sen går jag upp för trapporna, över den lilla vägen och bort mot lill-ICA

Anonymous said...

Nej, jag menade inte att du var vid stationen och cyklade. Du steg av pendeltåget, längst fram i tågets riktning. Sedan så bar du upp cykeln uppför trapporna. Fortsatte rakt fram, över korsning, å förbi ICA Nära.
Jag gick bakom dig =)

Fabbe said...

Nah, det var inte jag, jag bor ju som du vet på andra sidan vägen från dig, i dom vita fyrvåningshusen med platt tak. Jag har min cykel på balkongen, jag kliver bara utanför dörren sen är det bara att köra.

Anonymous said...

Jag ska säga som sanningen är. Jag är för feg för att köra MTB. Kan ju verka märkligt eftersom jag gladeligen gnuggar landsväg tidiga söndagsmorgnar då de flesta förare fortfarande är fulla. Men femmilaren Bromma - Stenhamra - Bromma är klockren. Är man riktigt sugen så kan man ju passera Svartsjöanstalten också. Ni vet, där Körberg försökte göra en Johnny Cash. Annars är Bromma - Bålsta - Bromma en fin tiomilare. Även Bromma - Trosa (via Haninge, Tungelsta, Skanssundet, Mörkö) är grym. Såå!

Fabbe said...

Ja det kan verkligen de sig märkligt, jag är för feg för landsvägsrullande, bilar i hög fart och jag i lycra är ingen bra kombination. Då är det bättre att rulla grusväg och ut i vissa skogspartier. För det är så mycket mer valfritt med MTB, antingen köper man ett heldämpat behemoth och kör på kraftledningsleder och dylikt eller så fisåker man grusvägar och allt därimellan.