Wednesday, November 15, 2006

Gattaca

Det här är skrämmande tycker jag. Spontant kan jag se fördelarna. Men tänk efter, det här är inte bra i långa loppet. Det känns som att det skräcksamhälle som målades upp i Gattaca mycket väl kan komma att bli verklighet. Problem vid försäkringar, man nekas arbeten för att man inte är genetiskt perfekt osv. Ok jag kanske överreagerar och målar fan på väggen men det här känns faktiskt inte bra.

3 comments:

Anonymous said...

Tjenare mannen !! Det var inte igår. Kul att se att det finns lite coronafolk kvar i livet. All alkoholkonsumtion som förtärdes på den glada tiden borde tagit med någon i fallet. :) Inte för inte som man tänker tillbaka på coronatiden ibland och drar en suck av saknad.

//Snäckan

Fabbe said...

Ja eller hur. Det är ruskig fokus på utseende och annat, men det här är ännu värre, nu kommer det bli diskrimineringar på andra grunder med.

Anonymous said...

Hallå där Fabbe,
tack för kommentar.
Kul att du uppskattar min blogg. Och ja, obehagligt är det med genetikforskningen. Men, samtidigt är jag dubbell. Jag menar min dotter är resultatet av povrörsbefruktning. Något som för några å sean väcjkt eont blod, men som idag är räddningen fö rmånga människor.
På ett sätt så kund evi påverka den naturliga processen att skaffa barn, tack vare forskning. Hade man gått på "gamla" värderingar, så skulle min dotter inte ha funnits.
Hm.
Knepigt.