Thursday, February 23, 2006

Vad säger man om det här då

Vad säger man i en sån här situation.

Jag och Mange var och lunchade i Kungshallen igår, det blev inte helt oväntat pizza, framför oss i kön börjar en snubbe tjafsa med pizzalirarna om att han var stammis och skulle ha rabatt, inte en chans att hade nåt att hämta där. När det sen blev vår tur började pizzabagaren att orera om att det bara är dom där jävla invandrarna som tjafsar, prutar och ska billigare hela tiden. Vi svenskar var mycket bättre och trevligare.

Vafan svarar man på ett sånt påstånde???

Både Mange och jag svarade, - öh, jaha, jaså, säger du det?

Kändes lite som att man befann sig på ett etiskst minfält. Vad skulle man göra, för inte kunde man hålla med? Det kändes inte som man kunde det då skulle man ju bli ”rasist”, oavsett om det måhända var så som han sa. Känslan är egentligen helt befäng, men det har fått en sån laddad betydelse så man vågar inte säga pip.

Men pizzabagaren då? Som själv vräkte ur sig åsikterna som är allt annat än PK är inte han rasist då?

Jo kanske, men han är invandrare så han får säga så, eller?

Av nån anledning är det en tanke som dyker upp, men den är ju helt fel. Hela begreppsapparaten har ställts på ända av medier och proffsåsiktsmaskiner som bestämmer vad som är moraliskt rätt och fel. Det har resulterat i att man inte vet ut eller in. Sunt förnuft och logiskt tänkande är satta ur spel.

Det gör att man inte kan säga nåt vare sig bu eller bä och det känns väldigt fel, oavsett åsikt i frågan.

Så vad säger man i en sån här situation?

3 comments:

Anonymous said...

Mycket svårt må jag säga, men när han säger "Ey, vafan, dom tror att dom är hemma va..." så väger det upp för allt. PK eller inte, killen hade humor och då är det godkänt...

Fabbe said...

Ja för bövelen det hade jag glömt, det är ju humor, men du vet ändå känslan när han säger det han säger och vi står som två fån som inte vågar säga halv fem för att vi ska vara pk

AA said...

det är nog ungefär samma sak som att svarta rappare kallar varandra för niggers, men skulle du säga det åker du på en propp. endast underdogen får använda sitt öknamn i ironiskt syfte. börjar overdogen göra det blir det nedvärderande.

samma sak borde väl gälla om tex två fabriksarbetare skojar med varandra och använder ord som "lönseslav" el liknande. skulle deras vd kliva ut från muggen och falla in i samma jargong skulle det bli en helt annan innebörd och förmodligen inte helt uppskattat.

bara ett exempel, helge.