Wednesday, February 15, 2006

Ishockey

Jag har aldrig sett storheten med denna idrott, en massa stök och bök, fasthållningar och annat skit. Nej det är för mycket skydd och fulheter för att den skall tilltala mig. Sen är jag ingen fan av lagsporter generellt heller.

Men nog om detta. Nu är det ju dags för OS och våra medier har redan bestämt att vi ta guld igen, trots att det här gängen underpresterat i stort sätt varenda turnering dom spelat ihop. Till råga på allt lämnar man Michael Nylander hemma och plockar in nån pajjas från elitserien, låt vara att han har ett förflutet i AIK, det hjälper inte. Dom här lirarna kan vara hur bra som helst men några vinnare är dom inte, dom personifierar den svenska idrottsmentaliteten att var som sämst när det gäller. Att underprestera, att inte kämpa tills man stupar, verkar vara den stående parollen i svensk idrott och kanske främst inom hockeyn.

Visst det finns undantag, en är Mats Sundin som jag alltid tycker levererar när han ska och blir snäppet bättre av stundens allvar. Någon som ständigt underpresterar i landslaget är Markus Näslund och nu är han inte med, alltid något. Lidström visar heller inget av det som gör honom till en av dom bästa i NHL. Vad är det som saknas? Är det lite som Halfpipeåkarna som ser OS som en kul grej, är dom här överbetalda primadonnorna inte hungriga nog, ser inte det som en heder att få representera landslaget? Jag vet inte vad det är men nåt kollektivt psykologiskt fel är det i den här s ka gyllene generationsn hockeyspelare.

Sen kan man ju fråga sig lite varför man inte lämnar vraket Forsberg hemma? Va tillför han i dagsläget? Inget, man verkar fortfarande tro att han skall ensam frälsa Sverige i turneringen, men man får inte glömma att det här faktiskt är en lagsport, vad man än må tycka dom såna. Det hade varit bättre att plocka in en frisk, hel och formtoppat Nylander än ringvrket Foppa.

Jag kan inte låta bli att nånstans hoppas att dom kommer göra bort sig som vanligt, av ingen bättre anledning än att i alla fall få läsa vad Anrell, Olsson och andras dåliga bortförklaringar och ursäkter.

Nej tacka vet jag Anja Pärsson, hon säger att hon ska vinna, och gör det, hoppas bara att hon levererar nu i OS, men nåt säger mig att man inte behöver vara orolig.

5 comments:

Anonymous said...

Du inleder med att dissa hockey, och skriver sen en mindre roman om hur landslaget skulle bli bättre. "Jag gillar inte hockey" hade räckt. :)

Fabbe said...

Ja men man börjar i en ände och slutar i en annan. Det blir så när man är spontan och kreativ och inte sitter och redigerar innan man postar. Men visst jag dissar hockey, men man kunde ändå maximera det. Jag gillar små romaner:)

Anonymous said...

HA! När sverige tar OS-Guld får inte du vara med och fira...

Fabbe said...

ja får inte det va, men du det är faktiskt ok, men jag kan ju vända kappan efter vinden i såna fall

Anonymous said...

Ja, Ni, Lasse Anrell är en så "stor" tillgång för svenska storheten. Vad skulle svensk rasism vara utan författare som Anrell som häller olja i diskrimineringens och Apartheidens eld.
Sport och barnböcker är ett bra ställe att smyga in rasistisk hjärntvätt. Där är det fRITT idag i Sverige att krydda här och var med lite genocid och invandrahat. Angående Lasse Anrells ORDVAL "TATARE" OCH "BLATTAR" "EXOTISKA FIDJA" ETC
Efter LASSE ANRELLS fördomar som HAN väver in mellan en och
varannan rad i Sina rasistiska skriverier och går på
1/8-del av befolkningen utan skam i kroppen, är det
lättare att förstå Neger- Och Tattare-karikatyrerna i
tidningar som Bohuslänningen inte för så värst många
år sedan. lASSE ANRELL som många av svenska författarnas invandrarfientliga smårasistiska böcker och
artiklar håller traditionen levande! Sport och rasism
är lätt att vävas ihop! Jag förstår vidare varför Lasse Anrell blev
känd med liknande meriter! Det tråkiga är att 7/8-delar av befolkningen här i Sverige låtsas att de inte läst, hört, sett eller märkt detta och går gärna på liknande JOURNALISTJUBEL! Man såg samma denna storsvenska unga publik klappa händerna för 1 vecka sedan även inne på SVT:s lokaler där en ung dräglig svensk manlig komiker skrattade åt "cigenarkjolar" och "Negggrrrrrrrrrrrrrrer". Publiken var överförtjust och föll pladdask i extas. Man förstår att Hitlers arv står stillla här i 70 år i Norden. Lasse Anrell framstår som den Arkaiska kvarlämning
som han torkat ut som!
Är Ariska Överlägsenheten Gul och Blå- är den sportig och gror den i Lasse Anrells humor- och familjeböcker ?
Och drar den tillbaka när Lasse Anrell är inne på utlandets Opera!
Tja, det bästa plats för att lyssna på Opera är trots
allt New York, Lasse. Ett metropoliskt ställe. Där Du
sitter ensam där med! Man förstår varför Du är så ensam trots allt! I Din Ariska överlägsenhet!