Wednesday, November 02, 2005

Höstens mode

Va ska man säga, i morse var det monsunsäsong i bussen, och det var samma snubbe som körde idag som var så förstående igår. Vad hade hänt honom under natten? Inge punani? Hur som helst måste han varit jävligt pissed eftersom han beslutade sig för att straffa oss i morse. Man önskar att man hade shorts och solbrillor på sig när dom gör så här. Fullt jävla spjäll på elementet och sen hade aset fipplat med fläktreglagen så att det kom värme därifrån med som hade fått en öppen spis att skämmas!

Nåväl, nåväl, allt kan inte handla om mina duster med SLs klåpare bakom ratten.

Har funderat mer och mer över modet i höst, det kvinnliga framförallt. Det är lätt tragiskt att se hur eget tänkande och individualismen är som bortblåst. Ok en sak om det är småttingar i skolan vi pratar om, dom är ju livrädda för att sticka ut från gruppen. Men nej då, den osäkerheten verkar vissa växa ifrån. Man kan studera även vuxna kvinnor som blir som fjärrstyrda kloner under kedjornas klor.

Om jag fattat det rätt så ska man tydligen ha toktighta jeans som är tighta hela vägen ner. Det är kanske snyggt på 1 av 100 brudar. Det ger en inte allt för tilltalande profil, oftast är dom även för korta för det, då ser det ut som en stor röv med jacka och skor som är ute och går. Ärligt talat, hur kan man tänka tanken att dra på sig såna jeans om man har ett jättearsle och inga vader? Dom ser ut som sälar i jeans, spolformade och med troligtvis ganska hygglig aerodynamik!

Sen ska man ha stövlar som Indianaer, Eskimåer och Lappar (Pk va är det?) hade dansat sig tokiga i på småtimmarna för. Ok K-stövlar är aldrig fel, men dess etniska prylarna köper ja inte. Alltså spolformade jeans, nerstoppade i nån form av stövel. Sen ska man ha nån stickad historia på överkroppen som var ful redan för 20 år sen. Pricken över I är sedan överrocken, trekvartslång i så fult mönster och tyg man bara kan komma åt. Sen är man redo att vara individ, trendig, i framkant, självsäker och stark…. Eller bara en i mängden.

Det är lite svårare med oss män. Vi är inte lika lättköpta vad det verkar, eller inte lika intresserade, välj själv. Men en sak har jag noterat i alla fall. Det är att dom där fula rutiga stickade V-ringade tröjorna tydligen är tillbaka. Kommer ihåg när jag var liten och tvingades ha dom, hatade skiten redan på den tiden. Sen ska man ha lite lagom slitna jeans, för stora skinnskor och en svart sammets/manchesterkavaj. Hmm Barbie och Ken kan sedan mötas på nån nattklubb i stan, dricka kvällens drink, dansa till veckans låt och sen gå hem och lovlka i månadens ställning. Skål och hej va kul det låter.

Nej tacka vet ja mina trasiga jeans från Dressman, t-shirts och fem år gamla skor….

4 comments:

Matt said...

jag tycker det låter kul att lovlka

Fabbe said...

Gör du, kommer du ihåg hur man gör då?

Matt said...

Nej men det låter kul. Förstår nog inte vad du inte tycker låter kul.

Fabbe said...

ok du menar bokstavligt, ja det låter skitkul, håller med, men stola låter fan ännu bättre