Thursday, March 09, 2006

Lyxproblem

I dagarna här har jag varit ute och kolla på nya högtalare, ett kul och inspirerande företag. Problemet blir bara när man snabbt upptäcker att det knappt finns nåt att lyssna på i den prisklass man tänkt sig. Det mesta låter skräp och är knappast nåt byte uppåt.

Det blir inte lättare heller när frugan satt upp kriterierna "dom ska vara små och inte fula, som vanliga högtalare". Jag har alltså kollat på s ka designade sattelitsystem upp till 15000, hur låter dom då, ja skräp såklart. Det finns liksom inte en snöbolls... att jag köper nåt som är litet och "gulligt" för dom pengarna som låter kass! Jag har nu hittat ett par som låter bra för ca 2800... Meningen är liksom att bygga ut till ett fullödigt surroundsystem vad tiden lider, men idagsläget blir det bara ett par frontar.

Det blev för en timme sen nästan exakt 800 spänn dyrare när jag hittade ett annat system som lät större, bättre och mer. Suck va ska man göra, det är en enda lång kompromiss mellan ljudkvalitet och plånbokens storlek....

ps, imorn blir det en recension på The New world, mina förväntnigar är följande; rasande vacker, långsam och eftertänskam film som jag kommer gilla rätt bra.

2 comments:

Anonymous said...

Kolla, de här e ju jäääättesöta > http://www.bang-olufsen.com/web2/systems/product.asp?section=systems&sub=ls&prodid=548

Å säkert jäääättebilliga me!

Anonymous said...

Oj, såg nu att du vart på bio med igår... jag gick till Sergel, filmen började 19:10. Själv då?

Det var en riktigt stor sal, ska erkänna att jag gillar de mindre och mysigare biosalarna.